מתאים ל2- 4 מנות | זמן הכנה שעה | זמן בישול 25 דק’
מוצרים
- 1 כוס אורז בסמטי
- 3 כפות שמן זית
- 100 גרם עדשים שחורות מונבטות
- בצל לבן
- 2 שיני שום
- צרור פטרוזיליה
- מלח
- פלפל שחור
- כף כמון
להשרות כוס אורז בסמטי חצי שעה בתוך מים פושרים.
לאחר חצי שעה לשטוף את האורז במסננת ולהשאיר אותו לעוד חצי שעה.
בסיר קטן לחמם כף שמן זית ולטגן כדקה את האורז, להוסיף 2 כפות מים פושרים ולבשל על אש נמוכה 20 דק’ בדיוק.
לאחר 20 דק’ להשאיר את המכסה סגור לעוד 10 דק’.
במקביל לפרוס פרוסות דקות של בצל לבן ושום ולקצוץ חופן יפה של פטרוזיליה לקערה קטנה נפרדת.
בסיר רחב לחמם 2 כפות שמן זית ולטגן את בצל ושום עד אשר הבצל מתרכך ומעט נשרף.
להוסיף את העדשים המונבטות, חופן של פטרוזיליה קצוצה ואת התבלינים ולערבב.
בהדרגה להוסיף את האורז המוכן לתבשיל ולתקן תיבול לפי הטעם.
מומלץ להגיש עם טחינה.